Klijenti cijene našu brzu i kvalitetnu uslugu


INTERVJU OD 31. ožujka 2004. 20:56 


Osoba za razgovor: Manuela Šamec, vlasnica obrta Dvorište kuće Mrazović, na Varaždinskom Korzu, u posljednje je vrijeme postalo vrlo posjećeno mjesto. Razlog tome je i nova radiona u koju se preselila fotokopiraona «Copy centar Manuela», koja je na taj način proširila svoje djelovanje i pridobila nove kupce prostranijim i ugodnijim prostorom. Na razgovor nas je primila Manuela Šamec, vlasnica obrta, koju već velik broj Varaždinaca, učenika i studenata prepoznaje po obaveznom osmjehu i ugodnom pozdravu pri ulasku u radionu.

Recite nam nešto o vama?
Copy Centar Manuela je obrt za digitalni tisak i fotokopiranje. Djelujemo dvije godine, sa dvije stalno zaposlene osobe. Prije smo bili locirani u haustoru kuće Mrazović na Franjevačkom trgu 1 (na varaždinskom Korzu), a sad smo preselili tek nešto niže u dvorište (na istoj adresi), gdje je sagrađen novi poslovni prostor, pa smo tako i proširili i svoje prostorije za kvalitetnije pružanje usluge našim klijentima.
Fotokopiranje i digitalni tisak su Vaše jedine djelatnosti?
Ne, područje digitalnog tiska, a i naša djelatnost je nešto šireg opsega, pa smo tako u stanju klijenteli ponuditi i kompletnu grafičku pripremu za tisak, idejna rješenja i izradu logotipova za tvrtke, usluge sitotiska, izrade kalendara, vizit karti, naljepnica, plastifikacije materijala i ostalih, uz ovaj posao vezanim usluga. Velik broj usluga traži i kvalitetnu opremu, pretpostavljam…
Tako je. Od opreme potrebne za ove usluge u Copy Centu Manuela imamo tri fotokopirne mašine za ispis u crno bijeloj boji, od čega jednu digitalnu, jednu fotokopirnu digitalnu mašinu u boji na kojoj obavljamo usluge digitalnog tiska, dodatne pisače, kompletnu računalnu opremu potrebnu za rad s ovakvim tipom usluge, poput grafičke pripreme i ispisa i slično.

Koji je profil korisnika Vaših usluga?
Što se fotokopiranja tiče – većinom studenti i učenici. Dolaze nam iz cijelog grada i prepoznali su u nama kvalitetnu i brzu uslugu. Stoga smo i odlučili dati posebne popuste za taj dio naših korisnika, s obzirom da oni ne zarađuju svoj novac. Svi smo bili učenici, pa znamo kako je to kad nešto ipak ostane… (smijeh). Od ostalih klijenata, uz redovne mušterije, poslujemo i sa dosta poduzeća i tvrtki s područja grada Varaždina, od kojih bi izdvojila «Zlatnu gusku», «Val 042», «Ivoru» i ostale. Ono što je nama najvažnije jest da nam se kupci uvijek vraćaju, što je, vjerujem, znak da su zadovoljni našom uslugom i kvalitetom.

Na koje ste načine dosad reklamirali obrt?
S obzirom da se bavimo fotokopiranjem, prvi odabir je bio letak, putem kojih se i dalje redovno reklamiramo na području grada. Potom smo imali i reklamu na Županijskom radiju 107.1, gdje smo i u vidu nagradnih igara promovirali obrt i upoznavali buduće korisnike s našim uslugama. Sad se okrećemo i Internet marketingu, s obzirom da mladi ljudi sve više koriste taj medij, a oni su naša ciljana korisnička grupa.

Što reći za kraj?
Iskoristit ću priliku, i zahvaliti svoj našoj klijenteli i korisnicima naših usluga na dosad ukazanom povjerenju, a sve zainteresirane ujedno pozivam da nas posjete u novom prostoru. U «Copy centru Manuela» ćemo se i nadalje truditi što kvalitetnije i brže ispunjavati povjerene nam poslove, na zadovoljstvo svih koji koriste naše usluge.